$type=ticker$hide=home$label=0

Terminál és a Bátorságok Könyve a Digital-Media Hungary Konferencián

Kalandra Fel! Május 11-én kerekasztal beszélgetést tartottunk a Digital- Media Hungary Konferencián: ‘A sebezhetőség felvállalása és a motiv...
Kalandra Fel!

Május 11-én kerekasztal beszélgetést tartottunk a Digital- Media Hungary Konferencián:

‘A sebezhetőség felvállalása és a motiválatlanság keserű gödreiről.’

Beszélgetőtársaink voltak:

Gábor Éva – BMW group HR Marketing – szakértője

Gazsi Zoltán – Az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
Gazsi Zoltán Bátorságok Könyve cikke itt és itt

Illés Gabriella – producer, Tulipántündér produkció tulajdonosa
Illés Gabriella Bátorságok könyve cikke itt.

Egy influenszer, aki hozzá tud szólni a témához, de nem a vállalati szférában mozog:

Balázs Andrea– színésznő, influemszer
Balázs Andrea Bátorságok könyve cikke itt.

Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült egy ilyen bátor, őszinte és motiváló csapatot összehoznunk, és 45 perc alatt sikerült megtalálni a kapcsolódási pontokat a művészet és a vállalati kultúra között.

Két napot tölthettünk el a konferencián Siófokon a Hotel Azúrban. Köszönjük a lehetőséget Csermely Ákosnak, hogy ezzel az izgalmas témával bízott meg minket, és a beszélgetőtársainknak, hogy inspirálták a jelenlévőket és minket is!

Velünk készült interjú a Digital-Media Hungary oldalán:

Te mikor voltál bátor? Hogyan tudsz kiállni saját magadért vagy másokért? Mikor léptél ki a komfortzónádból? Milyen meghatározó döntést hoztál, ami megváltoztatta az életedet? – teszi fel a kérdéseket Mészáros Piroska és Gerlits Réka ismert, civil vagy az üzleti életből érkező interjúalanyaiknak. A válaszokból született írásokból született a Bátorságok Könyve online művészeti magazin. Célja inspirálni és bátorságot adni, legyen szó a hétköznapokról vagy céges, munkahelyi helyzetről. A magazin születéséről, beszélgettem a szerzőkkel, akik – többek között – azt is elárulták, hogy a “történetnek” nincs vége. Sőt, tarsolyukban rengeteg bátor ötlet lapul még.

Miért éppen Bátorságok Könyve lett az online művészet magazin címe?

Gerlits Réka: Személyes ihletésű a válasz. Ez a mi kapcsolatunkból született Piroskával. Nagyon régóta kollégák és barátnők vagyunk. Egyszer egy kávézóban beszélgettünk arról, hogy meg kéne lépnem egy fontos lépést az életemben; hogy ne csak színésznő legyek. Más utak is érdekeltek, de azt érzem, hogy nem vagyok hozzá elég bátor, hogy megtegyem az első lépést. Piroska karácsonyra adott nekem egy hatalmas nagy könyvet, ami nem fér fel a könyvespolcra. Ez gyakorlatilag egy emlékkönyv, amire rá volt írva, hogy Bátorságok Könyve. Letámasztottam az ágyam mellé és hónapokig gondolkoztam hogy mit tudnék beleírni; Mi az a bátorság? Mi az én bátorságom? Mivel tudnám megtölteni ezt a füzetet? És annyit gondolkoztam, hogy rájöttem, nagyon sokszor voltam bátor. Felhívtam Piroskát, hogy “Nem csinálunk egy blogot a mi bátorságunkról?” Neki volt végül az ötlete, hogy mi lenne, ha erről megkérdeznénk másokat is.

Mészáros Piroska: Úgy éreztük, ezzel globálisabban kéne foglalkozni, mivel akkor derült ki a számunkra, hogy a bátorság egy nagyon sokoldalú dolog. Egyébként nem mindig vagyunk elégedettek ezzel a bátorság szóval, mert ez igazából egy sokkal szexibb szó annál, mint ahogyan elsőre hangzik.. Nagyon sokan a bátorságról a hőstettekre asszociálnak, pedig ez közel sem igaz. Nem csak ahhoz kell bátorság, hogy valaki bemenjen egy égő házba és kimentsen valakit. Itt arról a bátorságról is szó van, amit nap mint nap megélünk, például amikor kiállunk magunkért egy magánéleti vagy szakmai szituációban. Missziók, hogy valahogy az emberekben azt tudatosítsuk, vagy elhitessük, hogy a mindennapokban is tudunk bátran viselkedni. Aktívak vagyunk a közösségi médiában, ismert és civil emberek meséli el a történeteiket, nem beszélve a cégekről. Ha már a digitalhungary.hu-t érdekelte a mi történetünk, akkor elárulhatjuk, hogy céges vonalon is nagy reklámértéke is van a bátorságnak. Sok vállalatnak vonzó lehet, ha az ő produktumára, az ő termékére úgy reflektálnak, mint ami bátorít.

Mi az, amire szeretnétek felhívni a figyelmet a cégek, multik világában a Bátorságok Könyvén keresztül?

Gerlits Réka: Ahogy a magánéletben, úgy a céges világban is nagyon fontos erősíteni az önreflexivitást. Előkerülnek olyan kérdések, mint például “Milyen akadályokat sikerült megugranom a munkámban?” “Miket tettem ezért a cégért?”, vagy “Miket tettem az életemben ezért a karrierért?”, vagy “Kik bátorítottak és én kiket tudtam inspirálni a munkában?” Nekem a könyv egy erős inspiráció volt arra, hogy megválaszoljam magamnak, miket is csináltam az életemben.

Mészáros Piroska: Ezért hoztuk létre a kifejezetten cégek számára elérhető csomagjainkat is, melynek célja, hogy levegye a terhet a HR válláról. Történeteink közösségépítők, erősítik a mukatársakban az összetartást, a büszkeséget, és olyan élményekről szólnak, ami hangsúlyozza, miért jó és előremutató az adott munkahelyen dolgozni. Olyan interjúsorozatokat szeretnénk készíteni, mint ami a kampányainknál látható a Bátorságok Könyvében. Mivel céges rendezvényekre is szeretnénk menni, ezért ott lehet ez a vendég egy a cégnek a dolgozója, a vezetője, vagy bárki akit a cég szeretne és a saját történetét osztja meg. Másik fontos missziónk, hogy storytelling workshopot szeretnénk tartani.

Gerlits Réka: Olyan együttműködésekben gondolkodunk elsősorban, ami nem a támogatásokra épül, már most olyan nívós együttműködéseink vannak, kampányszerűen, vagy állandó szinten, mind szervezetekkel és cégekkel. Úgymint az Eszkuláp Állatvédő Egyesület, HungarianHub, Ördögkatlan Fesztivál, Art is Business, Csokonai Nonprofit Kft., Felelős Szülők Iskolája. Jelenleg vállalatokat keresünk, ahol a kulturális projektjeinkkel élményt tudunk adni és amitől fellendül a cégek belső kommunikációja és sokkal jobb lesz. A telekom cégcsoportnál októberben tartunk workshopot. Egyébként a Piroska által említett storytellinget nagyon sokan szeretik alkalmazni és a cégek belsőkommunikációjában most alakulnak azok az online felületek, amin ezek terjednek. A céges dolgozóknak fontos, hogy ebben a covid és a háború okozta bizonytalanságban legyen kommunikációjuk a vezetőséggel és egymással. Ezek a történetek pedig ezt fejlesztik. Ugyanakkor az önreflexivitás által ki tudják fejezni magukat, és ennek következtében olyan visszajelzéseket kaphatnak a kollégáktól, hogy megvan a megbecsült helyük a cégen belül. Szerintem nagyon fontos, hogy a céges szféra és a művészet közeledjen egymáshoz, és a vállalati kultúra átvegye mindazt, amit hasznosítani tud, és ugyanez igaz fordítva is.

Csata Orsolya teljes cikkét ITT olvashatjátok.









Név

1%,1,6tszín stream,2,a hókirálynő ösvényén,1,alkotók,8,alkotók archívuma,18,andorka tímea,1,andruskó marcella,2,anton,9,anyacsak1,1,archívum,17,bábelna,3,bagel,1,bakonyi alexa,4,balatoni józsef,1,bátorságok könyve,7,boronkay soma,2,botos éva,1,budapesti lengyel intézet,2,cafe.desire,2,citymatiné,3,csányi dávid,3,csokonai nonprofit kft,3,csonka andrás,1,dancsecs ildikó,9,daubner anna,1,digital producer,1,divattúlmutató,1,dömötör tamás,6,drakula vár,8,edvi henrietta,1,elek ányos,5,életemnek csak nézői a maiak,1,élő beszélgetések,3,emigránsok,12,fazakas júlia,2,ferenczy múzeum,3,forr a dalunk,1,fülöp áron,2,gáspár anna,1,géczi zoltán,17,gere dénes,1,gerlits réka,26,göncz árpád,1,göttinger pál,1,gyöngy zsuzsa,1,gyulay eszter,2,hajmási dávid,3,hegyesi rita,1,herczeg tamás,2,hírek,53,hodászi ádám,1,hollai heiser anna,1,horváth-töreki gergely,1,interjú,6,isten hozott a majomházban,7,ivanics tamás,2,j háborúja,3,jászberényi gábor,1,játszóház,8,johnny háborúja,1,kálócz,1,kálóczi orsolya,9,képek,16,kérdések,1,kerkay rita,3,két verona kft,1,kováts adél,1,kritika,11,laboda kornél,1,lászló,1,lászló g attila,6,makány márta,1,mámor vagy amit akartok,9,manna,1,márkus sándor,1,menszátor héresz attila,1,mérleg,11,mészáros andrás,1,mészáros piroska,7,mindennapi bátorságunk,7,mohácsi istván,1,molnár gusztáv,22,molnár györgy,1,molvay norbert,2,mucsi zoltán,4,művészeti paletta a bölcsődésekért,1,nagy karina,1,nemcsók nóra,1,o horváth sári,2,oberczián kinga,1,pagonyi andrás,2,pászt patrícia,2,projektek,6,pszihé,1,ráskó eszter,1,régi szép idők,2,rólunk írták,45,rozs tamás,1,rusznák adrienn,8,sarádi zsolt,1,sediánszky nóra,2,simányi zsuzsanna,2,simon attila,1,szakáll tamás,2,szentandrásnapi mámor,6,szeretett vezérünk,8,szó/hősök,2,tábor,1,téby zita,1,tenki réka,1,tiktok,1,tisztelet a küzdésért,1,tóth réka ágnes,2,tóth zoltán,1,ullmann mónika,1,váczi lászló,1,vajdahunyadvár,1,valcz péter,2,vanya tímea,1,váradi andrás,5,varga mária,3,veled kerek,1,videó,11,viktor balázs,1,zako fesztivál,1,zsótér sándor,3,
ltr
item
TERMINÁL WORKHOUSE.: Terminál és a Bátorságok Könyve a Digital-Media Hungary Konferencián
Terminál és a Bátorságok Könyve a Digital-Media Hungary Konferencián
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiKGyVQWJzkdJBCEtgEO-CrUcQUiTV-yVV6rRdM8lcNJ6nFU8DQW22V8PXjPIezsX81_YhBa3FVn2YlLWDgAX3jpBW_Zog_pdlnQ7oRhtYysRJ7qI8D14El9By7dbj276LD48RQJxkYFde1xvXGlhigIjnetg1xfKT-N7GgxHm9rwPKaVn9vd8gRXhMtQ
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiKGyVQWJzkdJBCEtgEO-CrUcQUiTV-yVV6rRdM8lcNJ6nFU8DQW22V8PXjPIezsX81_YhBa3FVn2YlLWDgAX3jpBW_Zog_pdlnQ7oRhtYysRJ7qI8D14El9By7dbj276LD48RQJxkYFde1xvXGlhigIjnetg1xfKT-N7GgxHm9rwPKaVn9vd8gRXhMtQ=s72-c
TERMINÁL WORKHOUSE.
https://www.terminalworkhouse.hu/2022/06/terminal-es-batorsagok-konyve-digital.html
https://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/2022/06/terminal-es-batorsagok-konyve-digital.html
true
2661058171498144238
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap CIKK Lásd mindet Lásd még A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content