„Nicolae Ceauşescut játszom” - Fazakas Júlia színész, énekes

rés a présen / Magyar Narancs


Daniel Bănulescu Csókolom a segged, szeretett Vezérünk című regénye a Szkénében.


rés a présen: Daniel Bănulescu Csókolom a segged, szeretett Vezérünk című regényének színpadra állítására készültök a Szkénében. Kikkel?

Fazakas Júlia: A Terminal Workhouse egyik alapítója, Molnár Gusztáv kezdeményezése alapján indult el a munka. Elolvasta a könyvet, úgy gondolta, hogy színpadra kellene állítani, és keresett hozzá játszótársakat: Valcz Péter rendezőt, O. Horváth Sári dramaturgot, Rozs Tamás zeneszerzőt, Elek Ányos koreográfust, Makány Márta jelmeztervezőt és Balogh Zsuzsanna asszisztenst. A Szeretett vezérünk című előadás szereplői pedig Mészáros András, Kálóczi Orsolya, Gerlits Réka, Molnár Gusztáv és én.

rap: Mire fókuszál az előadás?

FJ: Maga a regény a hatalom és a kisember találkozásáról szól. Romániában játszódik a 80-as években, ahol a luciferi Nicolae Ceauşescu mindenféle fortéllyal rá akar venni egy írót, hogy 31 napon belül jelentessen meg róla egy könyvet. Az előadás egy abszurd show parodisztikus, szatirikus jelenetekkel, sok ön­iróniával és muzsikával. Nem aktualizál, mégis élesen vág a húsunkba egy-két felismerés. A kisstílű hatalmi harcok, a megrekedés, a felülemelkedés, az elfogadás, az elengedés labirintusában mind találkozunk.

rap: Kit játszol?

FJ: Nicolae Ceauşescut játszom, akit egymás között csak Csaunak hívunk. Nem egyszerű feladat, mert nem férfit kell játszanom és nem nőt, és nem is őt, hanem egy mefisztói antihőst, aki többféle alakban próbálja behálózni a főhőst, egyszer apa, máskor fiatal lány, vagy a Securitate embere, de van, hogy megelevenedik az igazi diktátor is.

Végül ős­anyaként küzdök a szeretetért és a könyvemért, amelynek a főszereplője vagyok. Erdélyben nőttem fel a Ceauşescu-korszakban, van honnan meríteni, és van mit újra átélni, ami nem mindig felemelő, de nagyon izgalmas, hogy milyen emlékek tolulnak föl bennem a próbák alatt.

rap: Mikor lesz a Szeretett vezérünk premierje, és miben láthatunk még téged a következő évadban?

FJ: A bemutató szeptember 26-án volt a Szkéné Színházban. Ebben az évadban játszom még a Frida Kahlo balladája című előadásunkban a címszerepet az Anyaszínházzal az RS9 Színházban. Tovább játsszuk a Lila ákácot a József Attila Színházban október 27-től, aztán benne vagyok még az Utcaszínházi Alkotóközösség két előadásában, az egyik a Halmozottan hátrányos helyzetű angyalok kara, a másik a Madarak tanácskozása. November 7-én pedig a Boszorkányház című film premierje lesz a mozikban, abban nemcsak játszom, hanem jelmeztervezőként is debütálok.

rap: A zenészélet másik élet?

FJ: Teljesen más számomra, mint a színházi létezés. Nincs megfelelni vágyás, nincsenek elvárások, rivalizálás, nem veszem észre az árgus szemeket. Talán, mert hobbiként kezelem. Pozitív energiával tölt fel, és lenyugtatja a lelkemet. A balkán punk zenét játszó Eugenia Formáció volt az első banda, amelyben énekeltem. Ebből alakult a jelenlegi Trandafir nevű zenekarom, velük legközelebb november 24-én lépünk fel a Kőlevesben. Voltam még a DOR énekese és alapítója, meg énekeltem a Pozitív Mellékhatás nevű zenekarban.

rap: Festőnő életét már játszottad. Van olyan színésznő is, akinek a bőrébe bújnál?

FJ: A találkozás Frida Kahlóval a színpadon éle­tem egyik legmaradandóbb élménye. A legkevésbé bújnék színésznő bőrébe, sokkal inkább egy pilóta, kémnő, sportoló, divatdiktátor esetleg egy matematikus bőre illene rám. Viszont lenyűgöz Frances McDormand, Giulietta Masina vagy Gena Rowlands játéka a vásznon.

rap: A babáidról is mondanál valamit?

FJ: Terápiás céllal kezdtem babákat varrni, ez az egyszemélyes szanatóriumom, ahol én vagyok a beteg, az ápoló és az orvos is. A Jubabákat kézzel készítem, arcukat akrillal festem, és mikor egy elkészül, úgy érzem, újjászületek.

Név

1% 6tszín stream a hókirálynő ösvényén alkotók alkotók archívuma andorka tímea andruskó marcella anton archívum bábelna bagel bakonyi alexa budapesti lengyel intézet cafe.desire citymatiné csányi dávid dancsecs ildikó daubner anna divattúlmutató dömötör tamás drakula vár edvi henrietta elek ányos életemnek csak nézői a maiak emigránsok fazakas júlia ferenczy múzeum fülöp áron gáspár anna géczi zoltán gere dénes gerlits réka göttinger pál gyöngy zsuzsa gyulay eszter hajmási dávid hegyesi rita herczeg tamás hírek hodászi ádám hollai heiser anna horváth-töreki gergely interjú isten hozott a majomházban j háborúja jászberényi gábor johnny háborúja kálócz kálóczi orsolya képek kérdések két verona kft kritika laboda kornél lászló lászló g attila mámor vagy amit akartok manna menszátor héresz attila mészáros andrás mészáros piroska molnár gusztáv molvay norbert mucsi zoltán művészeti paletta a bölcsődésekért nagy karina o horváth sári pagonyi andrás pászt patrícia projektek pszihé régi szép idők rólunk írták rozs tamás rusznák adrienn sarádi zsolt sediánszky nóra simon attila szakáll tamás szentandrásnapi mámor szeretett vezérünk tábor téby zita tisztelet a küzdésért tóth réka ágnes tóth zoltán ullmann mónika váczi lászló vajdahunyadvár valcz péter váradi andrás veled kerek videó viktor balázs zako fesztivál
false
ltr
item
TERMINÁL WORKHOUSE.: „Nicolae Ceauşescut játszom” - Fazakas Júlia színész, énekes
„Nicolae Ceauşescut játszom” - Fazakas Júlia színész, énekes
TERMINÁL WORKHOUSE.
http://www.terminalworkhouse.hu/2020/03/nicolae-ceausescut-jatszom-fazakas.html
http://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/2020/03/nicolae-ceausescut-jatszom-fazakas.html
true
2661058171498144238
UTF-8
Nincs találat. LÁSD MINDET Tovább... Válasz Mégsem Törlés írta Home OLDALAK CIKKEK Lásd mindet AJÁNLÓ A tárgymutatóban: ARCHÍV SEARCH MINDEN CIKK Nem találtunk ilyen cikket. Back Home vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat V H K Sze Cs P Szo január februás március április május június július augusztus szeptember október november december jan feb már ápr május jún júl aug szept okt nov dec az előbb 1 perce $$1$$ minutes ago 1 órája $$1$$ hours ago tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 hétnél régebben követők követés EZ PRÉMIUM TARTALOM Megosztás a láthatóságért Másold az egész kódot Az egész kód kijelölése A kód kimásolva a vágólapra Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy