Fülöp Áron

rendezőasszisztens   

Három legfontosabb jelenet a filmtörténetben?
Aki nem ért egyet annak tökéletesen igaza van.

a, Hitchcock: Hátsó ablak - Nyitány. Néhány mozdulat, a rövid bepillantások a lakások belterébe, a kameramozgás és minden fontos információt megtudunk a lakókról, a főhős helyzetéről és a konfliktus alapjairól. Anélkül hogy egy szó is elhangzana. Vizuális történetmesélés mesterfokon.

b, Scorsese: Nagymenők - Étterem. Ismét képekből és finom jelekből kibontakozó narratíva. 3 és fél percben bejárunk egy komplett underground ökoszisztémát, a maga társadalmával és szabályrendszerével, egy snittben vágás nélkül. Scorsese egy interjúban beszél is róla mekkora csodálója Jancsó Miklós munkásságának, ezzel a jelenettel pedig betonbiztos szobrot állított neki és bebetonozta a technikát a filmes köztudatba.

c, Irvin Kershner: A Birodalom visszavág - Vader vallomása: Sokat nem tudok hozzátenni. A filmtörténet egyik leghíresebb fordulata. Ezerszer dolgozták fel, parodizálták, nyomtatták bögrére. Álmomból felverve elszavalom két nyelven, két tele vizes vödröt szorítva kinyújtott karral. Minden egyes képkocka ráégett a koponyám belsejére és még ma is kiráz a hideg amikor meghallom azt a mondatot. Sajnos már nem emlékszem a pillanatra amikor először láttam, de a youtube-nak hála ezrével sorakoznak a reakcióvideók, így legalább a lenyomatát visszakapom annak az érzésnek. Igen, ennyire imádom.

Mi a hit szerepe 2017-ben?
Ami mindig is volt. Egy alapvetően anyagi beállítottságú világban egyfajta szellemi erődként biztosít, hogy minden életnek célja van, minden cselekedeted jelentéssel bír. Nem érzem, hogy veszélyben lenne. Aki attól fél, hogy a technológiai, a tudományos fejlődés vagy a politikai mizériák meggyengítik a hitét, azé alapból nem elég erős, akié viszont igen, a hit próbájaként fogja fel.

Mi volt életed bókja?
A szőke hercegen túl... Még jó néhány kilóval ezelőtt egy nagyon kedves barátom megjegyezte, akár lombikbébivel is csinálhattak volna. Mi szebb is van annál, mint természetes adottságokkal mesterséges szépséget sugározni?

A Terminál Workhouse melyik zenekar lenne?
Kings of the city. https://www.youtube.com/watch?v=2qbUxWl7imE

Ha technikailag adott lenne, hogy bármit feltalálj, mi lenne az?
Portal gun! Igen egyszerűen működik. A ravasz helyén található kis gombbal beállítjuk a kívánt univerzumot, párhuzamos dimenziót és persze idősíkot, majd meghúzzuk a ravaszt és a Szuper Csapat máris Ball Fondlers, egy diszkóinges krokodillal, egy pallosos amazonnal és egy sütiemberrel. A gondolattól is könnybe lábad a szemem.

Kálóczi Orsolyát kérdezném:

1. Hogy nézne ki a Blöff a Terminál feldolgozásában (szereposztás, nemtől függetlenül)?
2. Ha válasz a kérdések kérdésére 42, mi a kérdés?
3. Mi/ki a lélekállatod?
4. Kedvenc bűnös élvezetek (film, zene, szokás)?
5. Mit súg Bill Murray Scarlett Johanssonak az Elveszett jelentés végén?
Név

1% 6tszín stream a hókirálynő ösvényén alkotók alkotók archívuma andorka tímea andruskó marcella anton archívum bábelna bagel bakonyi alexa budapesti lengyel intézet cafe.desire citymatiné csányi dávid dancsecs ildikó daubner anna divattúlmutató dömötör tamás drakula vár edvi henrietta elek ányos életemnek csak nézői a maiak emigránsok fazakas júlia ferenczy múzeum fülöp áron gáspár anna géczi zoltán gere dénes gerlits réka göttinger pál gyöngy zsuzsa gyulay eszter hajmási dávid hegyesi rita herczeg tamás hírek hodászi ádám hollai heiser anna horváth-töreki gergely interjú isten hozott a majomházban j háborúja jászberényi gábor johnny háborúja kálócz kálóczi orsolya képek kérdések két verona kft kritika laboda kornél lászló lászló g attila mámor vagy amit akartok manna menszátor héresz attila mészáros andrás mészáros piroska molnár gusztáv molvay norbert mucsi zoltán művészeti paletta a bölcsődésekért nagy karina o horváth sári pagonyi andrás pászt patrícia projektek pszihé régi szép idők rólunk írták rozs tamás rusznák adrienn sarádi zsolt sediánszky nóra simon attila szakáll tamás szentandrásnapi mámor szeretett vezérünk tábor téby zita tisztelet a küzdésért tóth réka ágnes tóth zoltán ullmann mónika váczi lászló vajdahunyadvár valcz péter váradi andrás veled kerek videó viktor balázs zako fesztivál
false
ltr
item
TERMINÁL WORKHOUSE.: Fülöp Áron
Fülöp Áron
https://1.bp.blogspot.com/-Hb8q8UV0hiI/WLMnb6dWN1I/AAAAAAACkPU/pZRd8tRlnAg5WjRsk2ombwAQQURc6e43ACLcB/s320/Fu%25CC%2588lo%25CC%2588p%2BA%25CC%2581ron-%2Brendezo%25CC%258Basszisztens.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Hb8q8UV0hiI/WLMnb6dWN1I/AAAAAAACkPU/pZRd8tRlnAg5WjRsk2ombwAQQURc6e43ACLcB/s72-c/Fu%25CC%2588lo%25CC%2588p%2BA%25CC%2581ron-%2Brendezo%25CC%258Basszisztens.jpg
TERMINÁL WORKHOUSE.
http://www.terminalworkhouse.hu/2017/02/fulop-aron.html
http://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/2017/02/fulop-aron.html
true
2661058171498144238
UTF-8
Nincs találat. LÁSD MINDET Tovább... Válasz Mégsem Törlés írta Home OLDALAK CIKKEK Lásd mindet AJÁNLÓ A tárgymutatóban: ARCHÍV SEARCH MINDEN CIKK Nem találtunk ilyen cikket. Back Home vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat V H K Sze Cs P Szo január februás március április május június július augusztus szeptember október november december jan feb már ápr május jún júl aug szept okt nov dec az előbb 1 perce $$1$$ minutes ago 1 órája $$1$$ hours ago tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 hétnél régebben követők követés EZ PRÉMIUM TARTALOM Megosztás a láthatóságért Másold az egész kódot Az egész kód kijelölése A kód kimásolva a vágólapra Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy