AZT ISMERED, HOGY A GAZDASÁGI BEVÁNDORLÓ ÉS A MENEKÜLT BESZÉLGET?

Mucsi Zoltán első magyarországi rendezésében egy 70-es években írt, népszerű lengyel drámát állított színpadra. Az Emigránsok nem csak az evidens okból aktuális.

Gondolhatnánk, hogy ha Mucsi Zoltán 2016-ban színpadra állít egyEmigránsok című darabot, akkor aktuálpolitikai áthallásokkal teli, gúnyos előadást fogunk kapni. Tévednénk: a hazáját a 60-as években elhagyó lengyel drámaíró, Slawomir Mrozek 1974-ben született Emigránsok című drámáját ugyan újrafordították, és egyetlenegyszer elhangzik az előadásban, hogy „unortodox” és „illiberális”, de Mucsi rendezése bölcsen és elegánsan nem a konkretizálás és aktualizálás, hanem az univerzális felé húzza a darabot. Olyannyira, hogy az előadás nemcsak hogy térben és időben nincs lecövekelve, de végül messze túlmutat a ki- és bevándorlás témáján, és általában szól az emberi lét szűkösségének tragédiájáról és keserű szépségéről.

Ezt finoman megelőlegezi a Samuel Beckett-fotó, ami más művészek és gondolkodók portréival együtt a díszlet jobb hátsó sarkában van felragasztva a falra; a kétszereplős darab értelmezhető a Godot-ra várvaújragondolásának egy még reménytelenebb korban: itt már várni sincs senkire. A két főhős pedig már a nevét is elveszítette, AA és XX gyűri egymást egy pincében.

Név

1% a hókirálynő ösvényén alkotók andorka tímea anton archívum bábelna bagel bakonyi alexa budapesti lengyel intézet citymatiné csányi dávid dancsecs ildikó daubner anna divattúlmutató dömötör tamás drakula vár életemnek csak nézői a maiak emigránsok ferenczy múzeum fülöp áron géczi zoltán gere dénes gerlits réka göttinger pál gyöngy zsuzsa gyulay eszter hajmási dávid hegyesi rita herczeg tamás hírek hodászi ádám horváth-töreki gergely interjú isten hozott a majomházban j háborúja jászberényi gábor johnny háborúja kálócz kálóczi orsolya képek kérdések két verona kft kritika laboda kornél lászló lászló g attila mámor vagy amit akartok manna menszátor héresz attila mészáros piroska molnár gusztáv molvay norbert mucsi zoltán művészeti paletta a bölcsődésekért nagy karina pagonyi andrás pászt patrícia projektek pszihé régi szép idők rólunk írták rusznák adrienn sarádi zsolt sediánszky nóra simon attila szakáll tamás szentandrásnapi mámor téby zita tóth réka ágnes tóth zoltán ullmann mónika váczi lászló vajdahunyadvár váradi andrás videó zako fesztivál
false
ltr
item
TERMINÁL WORKHOUSE.: AZT ISMERED, HOGY A GAZDASÁGI BEVÁNDORLÓ ÉS A MENEKÜLT BESZÉLGET?
AZT ISMERED, HOGY A GAZDASÁGI BEVÁNDORLÓ ÉS A MENEKÜLT BESZÉLGET?
TERMINÁL WORKHOUSE.
http://www.terminalworkhouse.hu/2016/03/azt-ismered-hogy-gazdasagi-bevandorlo.html
http://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/2016/03/azt-ismered-hogy-gazdasagi-bevandorlo.html
true
2661058171498144238
UTF-8
Nincs találat. LÁSD MINDET Tovább... Válasz Mégsem Törlés írta Home OLDALAK CIKKEK Lásd mindet AJÁNLÓ A tárgymutatóban: ARCHÍV SEARCH MINDEN CIKK Nem találtunk ilyen cikket. Back Home vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat V H K Sze Cs P Szo január februás március április május június július augusztus szeptember október november december jan feb már ápr május jún júl aug szept okt nov dec az előbb 1 perce $$1$$ minutes ago 1 órája $$1$$ hours ago tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 hétnél régebben követők követés EZ PRÉMIUM TARTALOM Megosztás a láthatóságért Másold az egész kódot Az egész kód kijelölése A kód kimásolva a vágólapra Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy