Dancsecs Ildikó

művészeti vezető, dramaturg      

Mi a legfontosabb, amit egy függetlenszínházi társulat feladatának látsz, beleértve a Terminált is?
„Függetlenként” meg van az az előjoga, hogy független maradjon bármilyen intézménytől vagy „hatalmi csoporttól” – aminek mondjuk hátoldala, hogy sokszor pénz nélkül is marad – de az alkotói szabadságot (elvileg) semmi nem befolyásolhatja vagy szoríthatja keretek közé. Egy független társulatnak ezt a szabadságát kell kihasználni, még ha néha helyzete nehezebb is, és reflektálni a kortárs problémákra, helyzetekre. És ez hangsúlyozom, NEM aktuálpolitizálást jelent, csupán reflexiót!

Irodalomtudomány, majd színház. Ez elválasztható nálad vagy szorosan összefügg?
Mivel – akárhogy is nézzük – egy színházi előadás alapja egy bizonyos szöveg értelmezése, létrehozása és annak jelszerű megjelenítése, így elválaszthatatlan dramaturg munkáimban a kettő. Az a tudás és tapasztalat, amit az irodalomtudományban szereztem határozza meg a színházi szövegekhez való viszonyomat is, ami a szövegek mélyére ás és igyekszik minél több rétegét felfejteni.

Szerinted mi a legjobb, és legrosszabb tulajdonságod?
A legjobb, hogy hibátlan vagyok, a legrosszabb, hogy mégis tele vagyok hibákkal.

Mi az, amire eddigi életedben a leginkább büszke vagy?
A fiam és az ő utánozhatatlan egyénisége – és reménykedem benne, hogy ez a büszkeség soha nem szűnik, és az élet majd visszaigazolja, hogy jól csinálom azt, amit a nevelésében igyekszek képviselni.

Egy kapitánynak van két hajója. Ebből mennyi a kék, ha legalább hármat kell kihúzni a kalapból, hogy biztosan legyen közte kocka? Illetve mit főzöl legközelebb?
A kapitánynak két kék LEGO-hajója van. Ez két kérdés volt, csaltál…csak azért sem főzök ma!


+1 Ki a te kihívottad? Mik a kérdéseid felé?
Az én kihívottam Géczi Zoltán, akivel talán a legtöbbet vitázunk egy próbafolyamat alatt, mégis szeretek vele dolgozni, mert a vita inspirál. A kérdéseim felé:

1, Jelenleg a Terminál összes előadásában játszol, a következő bemutatót pedig te rendezed. Melyik a kedvenc munkád ezek közül és miért?

2, Mi volt a legextrémebb helyzet az életedben?

3, Ki a legmenőbb élő ember?

4, Melyik a legcikibb film, amit titkon szeretsz?

5, Szerinted volt Ádámnak és Évának köldöke?

+1 Ki lesz a te kihívottad? Mik a kérdéseid felé?
Név

1% 6tszín stream a hókirálynő ösvényén alkotók alkotók archívuma andorka tímea andruskó marcella anton archívum bábelna bagel bakonyi alexa budapesti lengyel intézet cafe.desire citymatiné csányi dávid dancsecs ildikó daubner anna divattúlmutató dömötör tamás drakula vár edvi henrietta elek ányos életemnek csak nézői a maiak emigránsok fazakas júlia ferenczy múzeum fülöp áron gáspár anna géczi zoltán gere dénes gerlits réka göttinger pál gyöngy zsuzsa gyulay eszter hajmási dávid hegyesi rita herczeg tamás hírek hodászi ádám hollai heiser anna horváth-töreki gergely interjú isten hozott a majomházban j háborúja jászberényi gábor johnny háborúja kálócz kálóczi orsolya képek kérdések két verona kft kritika laboda kornél lászló lászló g attila mámor vagy amit akartok manna menszátor héresz attila mészáros andrás mészáros piroska molnár gusztáv molvay norbert mucsi zoltán művészeti paletta a bölcsődésekért nagy karina o horváth sári pagonyi andrás pászt patrícia projektek pszihé régi szép idők rólunk írták rozs tamás rusznák adrienn sarádi zsolt sediánszky nóra simon attila szakáll tamás szentandrásnapi mámor szeretett vezérünk tábor téby zita tisztelet a küzdésért tóth réka ágnes tóth zoltán ullmann mónika váczi lászló vajdahunyadvár valcz péter váradi andrás veled kerek videó viktor balázs zako fesztivál
false
ltr
item
TERMINÁL WORKHOUSE.: Dancsecs Ildikó
Dancsecs Ildikó
https://4.bp.blogspot.com/-8CadnBpAqok/WLE1ZNMlEVI/AAAAAAACkLc/rIQw-ocvSFE_6sJj1ZZKQWDmqpEUR9E6gCLcB/s320/Dancsecs%2BIldik%25C3%25B3-%2Bm%25C5%25B1v%25C3%25A9szeti%2Bvezet%25C5%2591%252C%2Bdramaturg.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-8CadnBpAqok/WLE1ZNMlEVI/AAAAAAACkLc/rIQw-ocvSFE_6sJj1ZZKQWDmqpEUR9E6gCLcB/s72-c/Dancsecs%2BIldik%25C3%25B3-%2Bm%25C5%25B1v%25C3%25A9szeti%2Bvezet%25C5%2591%252C%2Bdramaturg.jpg
TERMINÁL WORKHOUSE.
http://www.terminalworkhouse.hu/2015/10/dancsecs-ildiko.html
http://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/
http://www.terminalworkhouse.hu/2015/10/dancsecs-ildiko.html
true
2661058171498144238
UTF-8
Nincs találat. LÁSD MINDET Tovább... Válasz Mégsem Törlés írta Home OLDALAK CIKKEK Lásd mindet AJÁNLÓ A tárgymutatóban: ARCHÍV SEARCH MINDEN CIKK Nem találtunk ilyen cikket. Back Home vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat V H K Sze Cs P Szo január februás március április május június július augusztus szeptember október november december jan feb már ápr május jún júl aug szept okt nov dec az előbb 1 perce $$1$$ minutes ago 1 órája $$1$$ hours ago tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 hétnél régebben követők követés EZ PRÉMIUM TARTALOM Megosztás a láthatóságért Másold az egész kódot Az egész kód kijelölése A kód kimásolva a vágólapra Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy